{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 19 Nov 2019

作為著名音樂人以及演員的謝霆鋒,近年更搖身一變成為廚師界KOL,又稱Chef Le Mon,而霆鋒成立嘅食物brand「鋒味」更加係百足咁多爪。而今次更真正夥拍到法國著名干邑品牌馬爹利,成為馬爹利XO首位代言人,連酒界方面都可以涉獵,認真犀利。

成立於1715 年的釀酒公司,馬爹利是現存最古老的著名干邑品牌。而其中馬爹利XO推出30多年,今年品牌就以全新理念—「敢為一刻」(Defining Moments),寄望大家攜手超越未來無數可能,銘記每一個值得慶祝的致勝之時。

馬爹利 XO 自面世 30 多年以來,今年再次將瓶身變化,將馬爹利 XO變成富現代感的設計重新登場,展現了馬爹利於三百年歷史中不斷追求突破、力求創新的精神。據官方所說,他們認為代言人謝霆鋒藉著創造無限可能的人生態度,多次乘風破浪,成為聲名遠揚的演藝人外,更跨界成為大中華區成功的企業家,這種冒險精神與馬爹利 不謀而合。


馬爹利 XO 

$2,305

銷售點:於各大超市、經銷商及士多辦館有售。

要數目前香港人最鍾意嘅酒店,Eaton HK應該會放到其他酒店車尾燈都見唔到。既然咁鍾意,當然就要多多支持,問題係我冇理中隔幾日就去Book間房自己同自己Staycation架?所以幫襯酒店入面嘅酒吧餐廳就係一個更可行嘅方 ...
watchesandwine
【本地酒吧】Eaton HK酒吧Flower Years舉行「好Local啤酒節」
30 Oct 2020
大家成日聽到啲錶嘅牌子叫自己做「鐘錶」品牌,咁係因為歷史上鐘、錶都係報時必需嘅工具,只係一個拎得出得一個唔得咁解。問題係黎到21世紀,真係要睇時間,大家都會睇電話,機械「錶」都仲可以戴出街做身份品味象徵 ...
watchesandwine
【鐘錶】HUBLOT推MECA-10時鐘
30 Oct 2020